23 post na 499 ekranie:P
Co może spowodować rozbieganie się silnika poza turbiną?
Zwiń
X
-
Co może spowodować rozbieganie się silnika poza turbiną?
Witam serdecznie po raz kolejny to znowu ja 20 letni maruda
Kilka dni temu pisałem do Was w tym temacie KLIK!
Prace ruszyły naprzód, stary silnik jest już wyjęty i rozebrany z osprzętu.
Turbina poleciała do sprawdzenia i regeneracji(sądziłem, że po rozbieganiu się będzie w rozsypce). Ku mojemu zdziwieniu była w porządku. Profilaktycznie zostały wymienione panewki, uszczelnienia i został ponownie wyważony wirnik.
Stąd moje pytanie: Co w moim przypadku mogło spowodować rozbieganie się silnika?
Podejrzenia po konsultacji z mechanikami padły na:
Komputer z virusem
Pompę wtryskową
Uszkodzenie głowicy i wywalenie oleju prze odmę.
Jutro będę zdejmował głowicę i dokładnie ją oglądał i szczerze mam nadzieje, że coś tam znajdę bo jeśli okaże się w porządku to będę bał się podpiąć silnik pod komputer który jest jednym z podejrzanych.
Czy macie jakieś pomysły co mogło się stać, bądź sugestie na co powinienem zwrócić uwagę przy oglądaniu głowicy/bloku?
Pozdrawiam.Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Liquidy(różne smaki i stężenia) 10ml - 10zł
* Przy zamówieniu powyżej 50ml grzałka gratis bądź 8zł za 10ml.
Więcej informacji na priv.
-
-
Ile auto latało na programie? jakbyś miał z wcześniej jakieś logi... to by można coś powiedzieć o tym programie Twoim, chyba że masz go gdzieś w pliku.
Ja bym obstawiał pompę wtryskową..VAG - diagnostyka - kodowania - adaptacje - PIN immo - adaptacje kluczyków
Jeżeli post okazał się pomocny kliknij
Komentarz
-
-
Autko jest z 2003 roku i od tego samego roku latało na programie.
Co śmieszne Turbina wyglądała w środku tak jakby ją przepłukało paliwem właśnie (są to słowa mechanika)Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez przemikZamieszczone przez pucek1993Co śmieszne Turbina wyglądała w środku tak jakby ją przepłukało paliwem właśnie
Znam juz przyczyne rozbiegania sie silnika: pekl tlok, a dokladnie pierwszy. W efekcie zniszczony zostal wal korbowy i zgial sie 3 korbowod. O porysowanych cylindrach nie mowie.
Ps. Przepraszam, ze pisze bez polskich znaków, ale piszee ten post z telefonu.Grzałki do e-papierosów(wszystkie rodzaje) - 7zł
Komentarz
-
Komentarz